High-performance rail-based mobility services

Over ons

Vanaf 2001 is onze lang gekoesterde passie voor treinmotoren uitgegroeid tot een toonaangevend familiebedrijf dat aandrijfsystemen en componenten van spoorwegmaterieel en zwaar rollend materieel repareert, reviseert en test. Dit doen we zowel nationaal in Nederland als internationaal in landen als Duitsland, Polen en Spanje.

Samen met meer dan 40 professionals kijken we naar de meest efficiënte manier van onderhoud voor uw motoren, transmissies, aggregaten en andere spoorwegmaterieel-gerelateerde componenten. Samen blijven we in beweging.
Neem contact met ons op

Oprichting Diesel Spare Parts

Op 1 mei 2001 was Diesel Spare Parts een feit. Met twee man sterk is onze focus gericht op nieuwe onderdelen en revisie.

Verhuizing Oosterhout

Onze eerste bedrijfsruimte wordt te klein, we zijn verhuisd naar een bedrijfspand in Oosterhout waar we ook ons team hebben uitgebreid.

Implementatie SAP

Om onze groei in goede banen te leiden, implementeren we het ERP-systeem SAP.

ISO 9001

We hechten groot belang aan de kwaliteit van onze kennis en dienstverlening. In 2006 zijn we bekroond met een ISO 9001 normering.

Verhuizing Tilburg

Opnieuw komen we ruimte tekort. Er is een nieuw pand aangeschaft in Tilburg met ruim 1800 m2 werkplaatsoppervlakte. Dit met het oog op de toekomst.

ISO 14001

We bouwen graag aan duurzame oplossingen. Daarom gebruiken we de warmte die wordt opgewekt tijdens het proefdraaien van motoren om ons bedrijfspand te verwarmen. Mede hierdoor hebben we het ISO 14001 certificaat ontvangen.

Naamswijziging DSP

Diesel Spare Parts is uitgegroeid tot een internationale speler op het gebied van onderhoud en revisie van treinmotoren. Daarom hebben we onze naam in een korte en krachtige naam veranderd die perfect op onze bedrijfsactiviteiten aansluit: DSP.

Oprichting DSP Electrics

Het milieu wordt steeds belangrijk, evenals de energietransitie. Deze verschuiving van energiebronnen vraagt om een aanpassing in onze diensten. In 2016 hebben we een nieuwe afdeling opgericht, die zich focust op revisie van elektronische componenten en motoren.

ISO TS 22163 (IRIS)

We verleggen onze focus nog verder naar de railsector. Met het oog op kwaliteit hebben we de speciale ISO TS 22163 (IRIS) normering behaald, die volledig is gericht op de railsector.

Implementatie Exact Online + nieuwe hal

Zowel de technologische ontwikkelingen als DSP zelf gaan hard vooruit. SAP sluit niet meer volledig aan op onze bedrijfsvoering en we stappen over op Exact Online. Ook spelen we in op onze groei door een flinke uitbouw te realiseren. Nu is onze werkplaats uitgerust met een interne wasplaats, een spuitcabine, een tilcapaciteit van 25 ton én 700 m2 extra werkruimte.

Oprichting DSP Poland

We zetten nog meer in op service en kwaliteit. Daarom breiden we beide uit met een nieuwe vestiging over de grens: Brzoza Polen.

Oprichting DSP Marine

Er is behoefte aan revisie en onderhoud in de marine sector. In 2021 richten we DSP Marine op. Hiermee bieden we onze diensten voortaan ook aan klanten in de maritieme sector aan.
2001
2004
2005
2006
2010
2014
2015
2016
2017
2019
2020
2021

Professioneel en met aandacht voor details

We willen dat elke vloot efficiënt, effectief en betrouwbaar presteert en dat personen en goederen vervoeren tegen een zo laag mogelijke prijs gebeurt. Daarom noemen we onze flexibiliteit ook wel onze draaiende kracht: we staan 24/7 klaar voor onze klanten, hanteren een snelle doorlooptijd en beschikken over een hightech proefstand en moderne engineeringoplossingen. Tijd is immers van onschatbare waarde.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij alles wat we doen vragen we ons af wat de impact is op Mens, Milieu en Maatschappij. We zijn ons sterk bewust van de steeds veranderende markt voor innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen. Daarom bouwen we graag aan duurzame relaties. Met onze klanten, de gemeenschap en het milieu. We innoveren voortdurend met behulp van grotendeels zelf-ontwikkelde technologieën.

Expertise en kwaliteit

We hechten groot belang aan de kwaliteit van onze kennis en dienstverlening. Daarom beschikken we over verschillende certificeringen die onze manier van werken doorlopend bewaken. Zo zijn we ISO 14001 en ISO 9001 gecertificeerd en beschikken we over de speciale ISO TS 22163-normering die volledig is gericht op de railsector. Om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen, hebben al onze monteurs ook een VCA/SCC-certificaat op zak.
Neem contact met ons op
Copyright DSP © 2024 All Rights Reserved
|
Algemene voorwaarden
|
Privacy Statement
|
Disclaimer
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram